Skip to content

Waar is de passie naartoe?

In het begin van jullie relatie konden jullie niet van elkaar afblijven en droop de passie eraf!  Nu een aantal jaren later… poeh… wat schiet daar nog van over?  Het meest spannende wat er nog gebeurt in de slaapkamer is dat er een vogeltje tegen het raam vliegt 😉

‘s avonds te moe, ’s morgens wil je aan de dag beginnen… de kinderen eisen alle aandacht op.  Zijn dit zwakke ‘excuses’ of zit er echt iets in?

 

Hieronder 3 tips voor meer passie in jullie relatie:

  1. Plan 2-wekelijks 1 date night

We plannen alles in het leven; wanneer we eten, tandartsbezoek, meetings op het werk, vakanties of weekendjes weg… maar als het over onze relatie gaat moet alles ineens ‘spontaan’ gebeuren.

Als je nu zo’n avond plant; kan je er heerlijk over wegdromen… wat gaan we doen?  Gaan we lekker uit eten eerst of eens een filmpje meepikken in de grote bioscoop zoals vroeger, etc… Hierover met elkaar spreken zorgt ervoor dat jullie naar die avond samen uitkijken.

Vergeet die avond je gsm thuis en haal herinneringen boven over vroeger; hoe jullie elkaar leerden kennen, hoe jullie eens (bijna) betrapt werden,…  Deze connectie zorgt voor een zalige liefdevolle sfeer en dat is hét basisingrediënt om de passie weer te doen oplaaien.

Variatie is alles. Elke date night moet verschillend zijn, zo wordt het nooit saai.

 

  1. Speelsheid

Weet je nog hoe je vroeger zo speels en zot met elkaar omging?  Dat speelse kan je terug in het leven roepen.  Er zijn 100 voorbeelden en ik geef er hier een paar…

  • Voor de vrouw: Als je thuis komt van lange dag werk… loop eens als een gek door het huis om je geliefde als eerste te kussen. Vlieg er rond als een speelse zotte mus en zeg hoe blij je bent om weer thuis te komen.

Welke gekke dingen deed je vroeger en waar werd jouw geliefde zo blij van?

  • Voor de man: Als ze achter het fornuis staat; begin haar eens in haar nek te kussen en te kietelen…

Samen schaterlachen bijvoorbeeld is echt top !

Humor is alles.  Hoe bracht je haar vroeger aan het lachen?

Door speels met elkaar om te gaan komt er een hormoon vrij dat zorgt voor een zalig onbezonnen gevoel.  Je voelt jezelf gelukkig, geliefd en geaccepteerd.  Ook weer een basisingrediënt om de passie te laten oplaaien.

 

  1. Variatie

Verandering van spijs doet eten.  Waarmee je uiteraard niet dadelijk je spijs bij een ander moet gaan zoeken 😃

Het belangrijkste is dat jullie je hiervan bewust zijn.

Als vrouw kan je zoveel variatie aanbrengen in hoe je eruit ziet. Doe eens een strakker kleedje aan, extra high heels met glitters of felrode lippenstift op jullie date night of kruip eens naast je geliefde in de zetel met een slobbertrui zonder ondergoed…

Mannen houden van die variatie.  Zo hebben ze het idee dat er telkens een ‘andere’ vrouw in hun ‘vertrouwde’ vrouw verpakt zit!  Vinden ze zalig en je gaat dadelijk merken hoe fijn hij het vindt dat je dit doet. Hij wordt er zelfs terug een beetje verliefd van! Zelf krijgt je vrouwelijkheid er ook een echte boost van.

Je moet immers al genoeg ‘in controle’ zijn van alles en nog wat.  Af en toe mag je eens helemaal gewoon ‘vrouw’ zijn en je laten beschermen door jouw geliefde.

Als man kan je variatie aanbrengen in jouw attenties.  Wat dacht je van de deur open te houden (of doe je dit vandaag al?) of onverwacht haar favoriete pralines mee naar huis brengen. Kleine attenties die onverwacht zijn, doen het vertrouwen groeien.

 

Veel succes 😃

Laat een reactie achter