Skip to content

Boys and their toys

Vandaag werd mijn man 44 lentes jong. En als verrassing had ik voor hem een heerlijke chocomousse taart met een Ferrari op! Hij vond het geweldig! Want alles wat met motors te maken heeft, vindt hij top 

Blijkbaar gaan mannen en motoren hand in hand want op één of andere manier zijn ze er als vliegen op een stront bij als het over snelle wagens, karting, snelle motors, enzo gaat.

Maar hoe komt dat eigenlijk?

Wel, het heeft alles te maken met de hormonale balans. Wist je dat mannen 10x meer testosteron in hun lichaam hebben dan vrouwen? Regelmatig aanmaken van dit hormoon staat rechtstreeks in verband met het welzijn van een man.

Wanneer een man te maken krijgt met externe stress factoren, raakt zijn testosteron uiteindelijk uitgeput. Symptomen van uitputting bij mannen zijn bijvoorbeeld; weinig motivatie, apathie, knorrigheid, humeurigheid, angst, wanhoop, agressie.

Voor een man is het super belangrijk dat hij zich herstelt en dus zijn hormonen in balans brengt wanneer deze waarschuwingssignalen zich voordoen.

Autorijden, beslissingen nemen, hard werken en zich inspannen, risico’s nemen, sporten, competitie, geld verdienen, winnen,… zijn enkelen van testosteron producerende activiteiten. Voor moderne mannen is het hun grootste uitdaging om contact te blijven houden met hun mannelijke kant terwijl ze meer van hun vrouwelijke kant omarmen en uitdrukken.

Mijn man is een karting fan… En na zo’n uitleef dag op het circuit is hij op en top gelukkig en sterk. Helemaal opgeladen! I Love it!

Happy B-day my Love.

Laat een reactie achter