Skip to content

Nieuw leven in je relatie in 5 simpele stappen

Je voelt al een tijdje geen connectie meer.  Je bent eenzaam.  Je leeft samen, apart. Zoals huisgenoten dat doen… maar niet zoals geliefden dat zouden moeten doen. Je irriteert je aan de kleinste dingen.  Je voelt je niet gerespecteerd.  Je trekt een muur op. 

Keer het roer om! Vandaag nog! Start met deze 5 simpele stappen en blaas je relatie opnieuw leven in. 

  • Ga terug naar jullie begin!

Waar en wanneer zijn jullie verliefd geworden?  Een sterke relatie is eentje dat gebouwd is op een sterk fundament.

Terug gaan naar jullie start herinnert aan de heerlijke tijden die jullie samen hebben meegemaakt en de moeilijke waar jullie samen zijn doorgeraakt.  Welke kwaliteiten trok je zo aan in je geliefde?  Wat trok jou zo aan?

Door hieraan te denken voel je in je lichaam opnieuw hoe het toen was…  Hou dat gevoel vast en kijk terug met dezelfde ogen J

  • Leef in het NU

De enige manier om progressie te maken in jullie relatie is om aan de toekomst te denken in het NU te leven. 

Verontschuldig je voor je eigen fouten en schenk je geliefde ook vergeving voor zijn/haar fouten. 

Leer ervan en laat het dan achter je.  Denk vooral aan hoe je vandaag en morgen weer mooi gaat maken samen.  Welke kleine attenties maken jouw partner gelukkig en zorgen voor instant dagelijks geluk?

  • Spreek met elkaar

Communicatie is de sleutel voor elke relatie. Praat met elkaar zonder oordelen en veronderstellingen. Dat is een hele opdracht maar de enige manier om iemand écht te begrijpen. Luister zonder weerwoord. Stel vooral vragen.  Zoek achter de woorden naar de emoties en de behoeften van jouw partner.

  • Doe eens iets anders

Hoe lang is het geleden dat jullie samen met tweetjes nog op date gingen? 

We plannen alles in het leven , maar voor de liefde vinden we dat het ‘spontaan’ moet komen. Niks is minder waar; plan jouw date night, die kleine citytrip, die shopping namiddag, dat heerlijke restaurant… Kijk ernaar uit zoals een kind dat zou doen…  Maak jezelf ‘klaar’ voor die geweldige momenten die gaan komen.

  • Stop met zeuren en neem je verantwoordelijkheid

Het beste wat je kan doen in je intieme relatie is stoppen met de vinger te wijzen naar je geliefde.  Hierdoor beschadig je je relatie met je partner. Hij/zij voelt zich nooit goed genoeg. Daardoor gaat je geliefde steeds minder voor je doen omdat hij/zij zich toch niet waardevol voelt ten opzichte van jou.

Hoe meer je je partner gaat verwijten, hoe verder hij/zij zich gaat verwijderen van jou. 

En je wil je geliefde écht niet drijven tot het punt dat er geen omkeren meer mogelijk is…

Zelfs als is het toch de fout van je partner, leer om los te laten. Ben je graag getrouwd of heb je graag gelijk?

Veel success!  Liefs, Ans

Laat een reactie achter