Je houdt van iemand. Je voelt diepe liefde en connectie.  Je wil bij niemand anders liever zijn.  Je wil alles met je geliefde delen. Je voelt je erg verbonden. En ook erg beschermd en bijzonder.

Maar toch heb je weinig zin in intimiteit. Het is dan ook altijd zo druk… en wanneer er dan eens tijd is, vallen jullie beiden  als een blok in  slaap.  Het voelt toch comfortabel zo? Niet?

Wanneer je van iemand houdt, hoe voelt dat dan?  En hoe anders voelt het als je naar je geliefde verlangt ?

We hebben allemaal een sterke behoefte aan geborgenheid die ons in de eerste plaats naar een  vaste relatie drijft, maar we hebben ook  evenveel behoefte aan avontuur en spanning.  

De moderne romantiek zegt dat het mogelijk is deze twee behoeften op één plek te verwezelijken. Want we zijn allemaal op zoek naar die ene ‘soulmate’. Diegene die ons het volledige plaatje kan geven.  

De dichtbijheid, troost, zekerheid, geborgenheid, continuïteit, veiligheid, voorspelbaarheid… die diepe liefde…. Maar ook die speelsheid, juice, verlangen, begeerte, hartstocht, diversiteit, verrassingen… hebben we nodig om ons “levendig” te voelen.

De twee zijn paradoxen maar evenwaardige noden én ze zijn verenigbaar, maar niet op hetzelfde moment. J  Het anker en de golfHet anker zorgt voor ‘verankering’; standvastigheid, waar de golf zorg voor de verrassing en verandering.  

Comfort en zorg maakt ons leven makkelijk, maar saai.  En voor je het weet, zit je met je partner uitgeteld op de bank, avond na avond. Blij dat de kids weer naar bed zijn ! 😉

Liefde en harstocht zijn wel degelijk in 1 relatie te vinden, maar daar we makkelijk in onze comfort zone zakken, moeten we zelf verantwoordelijkheid nemen  om onze geliefde de verrassingen te geven  die we ook zelf graag krijgen.

Het verlangen naar opwinding, geheimzinnigheid en bewondering in je routines opnieuw injecteren is de gouden tip.  Want je kan zowel ouders als minnaars zijn.  Zowel dagelijkse kleine attenties en geplande activiteiten zoals reizen onder jullie beiden zijn belangrijke success factoren om die golven opnieuw zuurstof te geven.

Laat de golven hun werk doen en laat ze jou van tijd tot tijd overstromen met hartstocht en begeerte.  Het anker blijft waar het is. Gun jezelf die verrassingen en …

Geef onvoorwaardelijk veel verrassingen terug.

Liefs,

Ans

Laat een reactie achter