Je voelt je leeg.  Je bent op van de voorbije periode. Je kan niet meer eten, niet meer slapen… Je leeft op automatische piloot.  Je kan niet geloven dat het ondenkbare is gebeurd. Jouw geliefde wil niet meer met je verder.  Je kan niet begrijpen hoe onverschillig je partner zich gedraagt.  Alles opgeven. Zomaar.

Liefde doet pijn, diep in de ziel en in het hart, wanneer zij niet beantwoord wordt. Het is een onmiskenbare smet, anders dan alle andere. Het is liefdesverdriet.

Vooreerst belangrijk om te weten dat je liefdesverdriet niet oplost in een event.  Het is niet iets wat je doet en waardoor je ineens van je verdriet verlost bent. Het is een proces waar je door moet.  Je kan wel stappen nemen om jezelf bewust verder te helpen zodat je stilaan meer goede dagen dan slechte dagen kent.  En uiteindelijk weer gelukkig en energiek door het leven gaat en zelfs opnieuw openstaat voor een nieuwe relatie.

De 3 gouden stappen om jou door de moeilijke periode te helpen zijn:

  • Accepteren dat het voorbij is. 

Hoe moeilijk het ook is om te vatten, hoe snel alles ook gegaan is, hoeveel vragen je nog hebt…  Feit is dat de relatie verbroken werd en dat je zonder elkaar verder moet.  Als je accepteert dat het jou overkomen is, stop je met ertegen te vechten.  En op die manier begin je te overwinnen.

  • Neem je tijd en huil zoveel je nodig hebt.

Er zijn dagen dat je je sterk voelt, maar ook dagen dat je instort.  Dat mag.  Besef dat al die opkomende gedachten over hoe het was en wat had kunnen zijn, normaal zijn.  Lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen betekent aanvaarden dat je deze gevoelens hebt en rust nemen.  Niemand kan jou vertellen hoe lang deze periode gaat duren. Maar je zal merken als je je verdriet aanvaardt en goed voor jezelf zorgt, je stilaan meer goeie momenten ervaart.

  • Luister naar muziek en leer iets nieuws

Kies iets wat je al heel lang eens hebt willen doen; iets wat je graag wil leren… Schrijf je in voor een cursus fotografie, gitaarlessen, yoga, … En focus je op je nieuwe hobby.  Het brengt je verlichting en concentratie in het moment. Net wat je nodig hebt om je gedachten en gevoelens positief te voeden. Dat is ook wat muziek voor je kan doen. Luister dagelijks naar muziek. Je kan er misschien heel verdrietig van worden, maar soms ook heel erg blij… Die emoties helpen jou om te verwerken wat er nog eventueel dwars zit.

Je gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Een toekomst zonder je ex. Een toekomst waarin je weer op eigen benen zult staan. Dat kan eng en overweldigend zijn, maar je gaat het echt voor elkaar krijgen.

Jij kan een fantastisch leven tegemoet gaan; als jij er klaar voor bent om dit opnieuw te gaan creëren voor jezelf.

Veel succes, 

Liefs,
Ans

Laat een reactie achter